12 angajati francezi au fost concediati pentru ca au refuzat transferul in Romania

Doisprezece angajati ai unei companii franceze de marketing senzorial au fost concediati din cauza ca au refuzat transferul in Romania, informeaza Le Figaro.

Cei 12 angajati au fost anuntati in luna aprilie ca posturile lor vor fi transferate in Romania.

Nathalie Dussert, angajata de 13 ani la compania de marketing, a declarat ca i s-a spus ca a fost concediata din motive personale. Frantuzoaica sustine insa ca a fost vorba de o concediere din motive economice. Femeia le-a spus jurnalistilor francezi ca cei 12 angajati transferati in Romania au primit asigurari ca isi vor pastra salariile din Franta.

Cand au ajuns in tara noastra, francezilor li s-a facut un nou contract de munca in care se mentiona ca au un salariu de 632 de euro pe luna, fara asigurare medicala. Frantuzoaica urmeaza sa sesizeze justitia in legatura cu acest caz.

Angajatii care nu s-au prezentat in Romania, asa cum afacut Nathalie Dussert, au fost concediati pentru neprezentare la locul de munca.

Directorul juridic al companiei a declarat ca, in cazul transferului unor angajati, legea nu permite concedierea din ratiuni economice si nici modificarea salariului.


Ultimele știri