Antena Căutare

12 reactoare nucleare ar putea fi construite pe o raza de 1.000 km in jurul Romaniei

Nu mai putin de 12 reactoare nucleare ar putea fi construite la aproximativ 1.000 de kilometri distanta de granitele Romaniei. Cel putin asta au in proiect cateva state din apropierea tarii noastre, printre care si Bulgaria si Turcia, scriu jurnalistii de la E-nergia.ro. Numai Rusia are in plan constructia a patru reactoare nucleare, pana in 2025.



Bulgaria, Belarus, Slovacia si Ucraina au in constructie sau in faza de proiect cate doua reactoare nucleare fiecare, mai scriu jurnalistii de la E-nergia.ro. Capacitatea acestora variaza de la un stat la altul. Daca Slovenia va construi patru reactoare a cate 440 MW fiecare, Turcia are in plan finalizarea a patru reactoare, cu o capacitate totala de 4.800 megawati.

Intre timp, tara noastra isi verifica atent capacitatea nucleara, in contextul tragediei din Japonia. Presedintele Traian Basescu a declarat deja ca va trebui ca al treilea reactor de la Cernavoda sa fie proiectat la cel mai inalt standard de securitate.

Lista reactoarelor nucleare din apropierea Romaniei:

1. Rusia: 2 reactoare nucleare

2. Turcia: 4 reactoare nucleare

3. Bulgaria: 2 reactoare nucleare

4. Belarus: 2 reactoare nucleare

5. Slovacia: 2 reactoare nucleare

6. Ucraina: 2 reactoare nucleare


Foto: Hepta

EUobserver: Franta isi promoveaza avioanele de lupta Rafale cu ajutorul conflictului din Libia... Medic german, rapit si adus in Franta pentru judecata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x