Antena Căutare

13 companii aeriene amendate de UE, pentru practici neconcurentiale

Mai multe companii aeriene vor fi amendate de Comisia Europeana pe motiv ca au format un cartel pentrui stabilirea preturilor in transportul aerian de marfuri. Transportatorii ar putea fi obligati sa plateasca o amenda de 800 de milioane de euro. Printre cele 13 companii vizate se numara Air France-KLM, Qantas, Cathay Pacific, Japan Airlines si British Airways.

Potrivit Wall Street Journal, acesta este un caz cu ramificatii la nivel mondial. Autoritatile americane au amendat deja 18 companii, sanctiunile atingand valoarea de 1,5 miliarde de dolari. In Europa, Comisia Europeana ar putea aplica amenzi de pana la 10% din veniturile companiilor sanctionate.

O parte dintre companiile vizate, inclusiv British Airways si Cargolux, s-au pregatit pentru eventualitatea platii unei santiuni. Air France KLM, care detine si operatorul olandez Martinair, a facut rezerve de 530 milioane de euro pentru plata unor sanctiuni.

Autoritatile europene au demarat investigatia in 2006, cand au realizat o serie de controale inopinate la sediile companiilor.

Control mai sever la bagaje pe cursele catre SUA si Canada... Sarkozy si Carla Bruni nu vor mai calatori impreuna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x