Antena Căutare

16 romani, evacuati din Libia la bordul a doua avioane

Saisprezece romani au fost evacuati din Libia, noaptea trecuta, la bordul a doua avioane, unul trimis de Ucraina, iar altul de Polonia, alaturi de ucraineni, rusi, slovaci, polonezi sau britanici.

Un avion Il-76 care a decolat din Tripoli cu 163 de pasageri la bord, printre care 125 de ucraineni si cinci rusi, a aterizat pe aeroportul Borispil din Kiev, in noaptea de miercuri spre joi, potrivit Interfax Ucraina.

Printre pasageri s-au numarat si doi slovaci, 11 polonezi, un roman, patru kazahi, un ungur, patru cehi si zece azeri. La bordul avionului se aflau de asemenea 38 de copii si 47 de femei, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe.

Alti 15 romani aflati in Libia au ajuns in Polonia miercuri noaptea, la bordul unui avion trimis de Guvernul polonez pentru a-i evacua pe cetatenii acestei tari. Aeronava a transportat 61 de persoane, printre care 15 polonezi, 20 de britanici si 15 romani.

Persoanele evacuate au descris scenele de la aeroportul din Tripoli ca fiind similare Infernului lui Dante, in conditiile in care cetatenii straini incearca sa fuga dintr-o tara cuprinsa de haos.

Sursa: Jurnalul National

Mucegai romanesc pe Statia Spatiala Internationala... UPDATE! Gaddafi s-a baricadat in capitala. Opozantii au preluat controlul principalelor 3 orase dupa Tripoli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x