Antena Căutare

Calvar pentru 17 români blocați pe un vas de croazieră aflat în carantină, din cauza coronavirusului! Ce au transmis acasă! „Stau în ceulele lor! Pardon! În cabine!” – VIDEO  

17 români sunt blocaţi la bordul unei nave de croazieră din Japonia. Mii de pasageri şi angajaţi au intrat în carantină după ce 20 de oameni aflaţi pe vas au fost infectaţi cu coronavirus.

Prin intermediul reporterilor Observator, românii de pe vas transmit un mesaj familiilor din ţară: Starea lor de sănătate este bună!

Ancorată în portul Yokohama, nava Princess Diamond este, de trei zile, cea mai luxoasă închisoare din lume! La bordul ei, 3.700 de oameni de 56 de naționalități trăiesc un coșmar. 17 sunt români!

„Pentru a minimaliza răspândirea virusului, oamenii stau în celulele lor. Nu în celule, îmi cer scuze, în cabinele lor!”, a spus un reprezentant al navei.

Mâncarea și apa sunt raționalizate, iar oamenilor le este permis să iasă din cabine pentru perioade scurte de timp.

Virusul este extrem de agresiv, așa că s-au impus măsuri draconice.

„Oamenii de care îmi pare rău într-adevăr sunt cei din cabinele interioare, care nu au nici lumină naturală, nici aer proaspăt. Va fi destul de greu pentru ei, în următoarele două săptămâni”, a spus David Abel, unul dintre pasagerii navei de croazieră.

Aprovizionarea se face numai de către personal îmbrăcat în costume de protecție. La bord sunt și oameni cu nevoi speciale. Un britanic cu diabet a anunțat pe internet că proviziile de insulină sunt pe sfârșite.

300 de oameni au fost testați până acum. Indiferent de rezultatele analizelor, timp de 14 zile, nava va rămâne sub carantină.

Într-o situație similară se află peste 3.000 de oameni pe un vas aflat într-un port din Hong Kong. Au intrat în carantină după ce trei pasageri au fost depistați cu coronavirus. MAE a infirmat zvonurile că la bord s-ar afla și români.

Între timp, bilanţul oficial a ajuns la 566 de morţi din cauza coronavirusului şi peste 28.000 de îmbolnăviri în întreaga lume.

Un român a reușit să evacueze un cartier întreg, în Londra, după ce și-a parcat mașina! VIDEO... FBI: China este cea mai mare ameninţare la adresa Statelor Unite; Beijingul încearcă să fure tehnologie americană prin t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x