Antena Căutare

50 de morți și 150 de răniți! Primele date ale incendiului de lângă Atena!

Peste 50 de persoane au murit deja, iar peste 150 au fost rănite în urma incendiilor de vegetație de lângă Atena, conform autorităților.

50 de morți și 150 de răniți! Primele date ale incendiului de lângă Atena!
Incendiul din Grecia | cnn.com

Peste 50 de persoane au murit deja, iar peste 150 au fost rănite în urma incendiilor de vegetație de lângă Atena, conform autorităților.

Regiunea Attica din Grecia trece printr-o perioadă foarte dificilă ca urmare a inceniilor de vegetație din zonă. Printre zonele afectate se află și stațiunea Mati, care se află la doar 30 de kilometri de Atena.

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen Dimitris Tzanakopoulos a declarat luni că „Attica se va confrunta cu o noapte foarte dificilă. Vântul intens și fronturile multiple ale incendiilor fac situația foarte grea pentru pompieri”.

În regiunea Attica locuiesc aproximativ 3,5 milioane de persoane, cele mai importante orașe fiind capitala Atena și orașul portuar Pireu.

Din cauza incendiilor, prim-ministrul Alexis Tsipras a fost nevoit să se intoarcă mai repede din vizita din Bosnia. Acesta le-a cerut cetățenilor să renunțe la proprietăți și să se concentreze pe a supraviețui.

„Toată lumea ar trebui să-și păstreze calmul și să protejeze cel mai de preț bun, viața umană”, a declarat acesta.

De asemenea acesta a adăugat: „Proprietatea, tot ce are valoare materială, poate fi recuperat. Viețile omenești sunt cele care nu mai pot fi recuperate”.

Până acum Spania și Cipru au oferit ajutor, Grecia cerându-le și altor state membre ale Uniunii Europene asistența în lupta împotriva incendiilor.

Candidatul anului la primărie! În plină campanie electorală, a împărțit 300.000 de dolari într-o biserica... Cazul care a ZGUDUIT Marea Britanie! Un tânăr a murit la câteva zile după ce s-a căsătorit și a devenit tată, din cauza ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x