Antena Căutare

20 iulie 1969: Romania a fost singura tara din "lagarul comunist" care a transmis in direct aselenizarea

Intr-un interviu acordat, la 12 mai 2011, Jurnalului National, Andrei Bacalu, jurnalistul care a comentat la TVR momentul aselenizarii, spunea ca Republica Socialista Romania a fost singura tara din fostul "lagar comunist" care a transmis in direct primii pasi pe Luna ai astronautilor misiunii Apollo 11.

"Prezenta mea in studioul 4 al TVR, in acea zi de iulie 1969, a fost rodul hazardului. Eram pe atunci medic la Topoloveni si ma ocupam si de traduceri simultane de filme la vizionarile protipendadei comuniste, mai apoi la congrese stiintifice. La o filmare a televiziunii am cunoscut o reportera care m-a invitat sa colaborez la tv si, din vorba in vorba, am ajuns la lansarea lui Apollo 11", si-a inceput Andrei Bacalu poves­tirea despre experienta de neuitat a celor trei membri ai echipajului care aveau "sa fie primii pamanteni care paseau pe Luna".

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Buzz Aldrin, al doilea om care apus piciorul pe Luna: "Ne va fi dor de un mare lider!"... Obama: “Republica Moldova poate conta pe sprijinul SUA pentru gasirea unei solutii la conflictul transnistrean”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x