Antena Căutare

200 de ani de ocupatie ruseasca, manual in scolile din Georgia

Incepand cu noul an scolar, invatatorii din Georgia vor folosi noul manual intitulat “200 de ani de ocupatie ruseasca”. Elevii il vor studia impreuna cu manualul de istorie deja existent, informeaza “Vremea Novostei” care citeaza ziarul georgian “Versia”

Noul manual a fost scris la initiativa comisiei de pe langa presedintele Mihail Saakasvili, creata in aprilie pentru studierea istoriei relatiilor dintre cele doua popoare. Atunci a venit si ideea de a crea manualul despre ocupatie. Informatia din acest manual a fost pregatita de catre Fundatia de Stiinte Umaniste si Cercetari Sociale din Georgia, materia facand parte din reforma invatamantului din Georgia.

Comisia de pe langa presedintele Georgiei considera un punct de plecare in istoria relatiilor dintre Rusia si Georgia, evenimentele care au avut loc in anul 1801, cand Pavel I a semnat un acord privind anexarea regiunii Kartli-Kakheti la Imperiul Rus.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: blogrunner.com

Un avocat al familiilor victimelor de la Smolensk afirma ca accidentul ar fi putut fi evitat... Licitatie: Tabloul "A Commander being armed for Battle" de Rubens, vandut cu 14 milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x