Antena Căutare

33 de ani de atentate la metroul moscovit

Statiile, garniturile si tunelurile metroului din Moscova sunt unele dintre locurile preferate ale teroristilor. Unul dintre motive l-ar putea constitui faptul ca metroul din Moscova este unul dintre cele mai folosite din lume, transportand pana la 5,5 milioane de pasageri pe zi. Este de asemenea metroul aflat la cea mai mare adancime, ceea ce ingreuneaza operatiunile de salvare.

Primul atentat a avut loc in urma cu peste 33 de ani, pe 8 ianuarie 1977, cand un dispozitiv exploziv artizanal a fost detonat intre statiile Izmailovskaia si Pervomaiskaia, provocand moartea a sapte persoane.

Doisprezece ani mai tarziu, in 1989, politia a descoperit si dezamorsat doua bombe, evitandu-se astfel o tragedie. In 1996 insa, un dispozitiv artizanal a omorat patru oameni si a ranit alte zeci, intre statiile Tulskaia si Nagatinskaia, potrivit agentiei Ria Novosti.

Cel mai grav atentat orchestrat la metroul din Moscova pana in prezent a avut loc in 2004. O bomba a fost detonata intr-o garnitura aflata intre statiile Paveletkaia si Avtozavodskaia, 40 de persoane pierzandu-si viata si alte sute fiind ranite.

Astazi, cel putin 37 de persoane au murit in cele doua explozii care s-au produs la metroul din Moscova, potrivit Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta. Potrivit primarului Moscovei, Iuri Lujkov, autorii ar fi fost femei. Iar rebelii ceceni au revendicat atentatele.

Fiecare dintre cele doua explozii produse luni dimineata la metroul din Moscova a echivalat cu puterea degajata de doua kilograme de trinitrotoluen (TNT)

SUA: Lege impotriva asezatului si stationarii pe trotuare!... Gemeni, nascuti la o diferenta de 60 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x