Antena Căutare

Mii de persoane în carantină, din cauza coronavirusului, pe un vas de croazieră din Japonia

Peste 3.700 de persoane se află în carantină la bordul unei nave de croazieră lângă Tokio, după ce la unul dintre pasageri a fost confirmat un caz de coronavirus.

Autorităţile nipone au verificat, marţi, starea de sănătate a 3.711 persoane aflate în carantină la bordul unei nave de croazieră lângă Tokyo, după ce un caz de coronavirus a fost confirmat la un pasager care debarcase la Hong Kong, informează AFP, scrie Agerpres.
Televiziunea japoneză a prezentat imagini cu mai mulţi "ofiţeri de carantină" care au urcat la bordul Diamond Princess, navă de croazieră a companiei americane Princess Cruises. Aceștia au verificat starea de sănătate a 2.666 de pasageri şi 1.045 de membri ai echipajului.

Măsurile au fost luate după ce un pasager în vârstă de 80 de ani, care a debarcat la Hong Kong la 25 ianuarie, a fost depistat cu coronavirus.
Purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, a anunţat luni că nava, sosită în portul Yokohama cu o zi înainte de termen, va fi plasată în carantină, scrie aceeași sursă.

O femeie aflată la bordul navei a declarat unui post de televiziune că "s-a cerut ca toţi pasagerii să rămână în cabinele lor, aşteptând să fie supuşi testului de detectare a virusului". Ea a precizat că a aşteptat împreună cu mama sa în cabina lor începând de luni şi că nici marţi dimineaţa nu au fost informate când anume vor fi examinate.

Nava a fost plasată încă de sâmbătă în carantină la Naha, pe insula sudică japoneză Okinawa, însă o a doua carantină a fost organizată după ce o infectare cu coronavirus a fost confirmată la un octogenar care debarcase la Hong Kong, conform sursei.

Un număr de 20 cazuri cu persoane infectate, s-au înregistrat în Japonia, dintre care patru fără simptome, potrivit celor mai recente date difuzate luni de Ministerul Sănătăţii nipon.

Începând de sâmbătă, Japonia refuză intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini care au călătorit recent în provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, în centrul Chinei, scrie Agerpres.

Criticul literar şi eseistul George Steiner, supravieţuitor al Holocaustului, a murit la vârsta de 90 de ani... Poliţia franceză evacuează ultima tabără de migranţi din nord-estul Parisului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x