Antena Căutare

Sarbatoare pentru australieni! Opera din Sydney a implinit 40 de ani!

La Sydney, a fost mare sarbatoare! Mii de oameni s-au strans pentru a celebra 40 de ani de la inaugurarea Operei din metropola australiana. Construirea faimoasei cladiri a durat 14 ani, iar in 2007 aceasta a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO

Turisti, localnici si politicieni s-au adunat cu sutele pe treptele Operei. Fiul arhitectului danez care a proiectat cladirea a dat startul festivitatilor.

Petrecerea va dura toata saptamana, timp in care la Sydney vor fi organizate spectacole, concerte si piese de treatru. Punctul culminant va fi vizita Printului Mostenitor al Danemarcei si a sotiei sale, de origine de la antipozi. Ei vor participa la un concert pe treptele Operei.

Contructia cladirii a durat 14 ani, iar arhitectul sau a intampinat atatea probleme si critici incat a parasit Australia inainte de inaugurare. In 2007, cu un an inainte de moartea sa, Opera din Sydney a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial Unesco.

Puteti urmari toate editiile Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Marea Britanie se pregateste de sarbatoare! Printul George urmeaza sa fie botezat... VIDEO! Un sofer vizitat de Mos Ene, la volan, a facut ravagii in trafic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x