Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

50 de migranţi au intrat în Spania din Maroc, prin Melilla

Aproximativ 50 de migranţi au reuşit vineri să intre în Melilla, după ce au trecut bariera acestei enclave spaniole în Africa de Nord, a anunţat prefectura locală, relatează AFP.

”Aproximativ 200 de persoane au încercat să intre în mod ilegal, iar aproximativ 50 au reuşit”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor guvernamentale.

Aceată pătrundere cu forţa s-a soldat cu şase răniţi uşor în rândul forţelor de ordine şi doi în rândul migranţilor - dintre care unul a fost spitalizat după ce şi-a fracturat un picior.

Aproximativ 100 de persoane au trecut bariera, în mai, într-o încercare anterioară.

”Presiunea nu este atât de puternică la frontieră” ca în alţi ani, a declarat AFP purtătorul de cuvânt al prefecturii.

Oaşele spaniole Ceuta şi Melilla, situate în nordul Marocului, sunt singurele frontiere terestre - extrem de securizate - ale Uniunii Europene (UE) cu Africa.

Migranţi care încearcă să ajungă în Spania le iau de obicei cu asalt, pentru a putea depune, odată intraţi pe teritoriul Spaniei, o cerere de azil.

Alţii încearcă să ajungă în Analuzia pe cale maritimă.

De la începutul acestui an, 15.000 de migranţi au intrat în Spania, dintre care aproximativ 12.000 pe cale maritimă, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Migraţiilor (OIM).

Peste 200 de persoane au murit sau au fost date dispărute.

Sursa : news.ro