Antena Căutare

70 de rromi protesteaza in Franta, dupa ce au fost evacuati dintr-o tabara construita ilegal

70 de rromi si-au facut bagajele si au parasit tabara construita ilegal intr-un oras de langa Paris. Au mers in fata primariei din localitate, unde protesteaza si cer adapost. Pentru a rezolva prblema rromilor, doi ministri vor veni in Romania pentru a gasi o solutie alaturi de autoritatile de la Bucuresti.

Primaria a emis ordin de evacuare, asa ca rromii s-au incarcat cu valize, saci de plastic, carucioare de copii si acordeoane si au plecat din baracile construite langa o cale ferata. 70 dintre ei au ocupat o piata de langa primarie si cer sa li se gaseasca adaposturi noi.

Si-au gasit aliati si din randurile francezilor. Cativa activisti se opun evacuarilor si au alaturi un tradcator din tabara de rromi, pentru a fi intelesi de toata lumea.

Situatia rromilor pare sa fi devenit una dintre prioritatile guvernului francez. Executivul de la Paris vrea ca problema sa fie discutata si cu autoritatile romane, nu doar in Consiliul european. Ministrul de Interne, Manuel Valls, si cel al Afacerilor Europene, Bernard Cazaneuve, vor veni in Romania la umatatea lunii septembrie.

In ultima luna, francezii au dezafectat trei tabere ilegale, locuite de rromi.

California, zguduita de peste 100 de cutremure intr-o zi... Doua membre ale trupei punk Pussy Riot au reusit sa fuga din Rusia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x