Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

79% dintre britanici vor sa fie mentinute restrictiie impuse romanilor si bulgarilor

79% dintre britanici isi doresc sa nu fie ridicate restrictiile pentru imigrantii romani si bulgari. Sondajul a fost comandat de o organizatie ca re sustine iesirea Marii Britanii din UE, care apreciaza acest rezultat ca fiind dovada ca britanicii vor sa preia controlul asupra frontierelor tarii.

In 2014, urmeaza sa fie ridicate restrictiile impuse Romaniei si Bulgariei, asa ca britanicii se tem ca vor fi invadati de imigranti.

"La nivelul tuturor partidelor, regiunilor si grupurilor demografice, publicul cere Guvernului sa mentina controlul asupra imigratiei din Romania si Bulgaria. Problema este ca regulile privind libera circulatie in UE permit oricui din Uniune sa vina sa traiasca in Marea Britanie", a declarat Tim Aker, purtatorul de cuvant al organizatiei Get Britain Out, citat de Antena 3.

Conform sondajului comandat de aceasta organizatie, 89% dintre cetatenii de peste 65 de ani se opun eliminarii restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor.

Pana acum, guvernul britanic nu a facut o estimare oficiala a numarului imigrantilor care ar putea ajunge in regat dupa 2014. Cu toate acestea, se lucreaza la niste masuri pentru limitarea migrarii precum trimiterea inapoi a imigrantilor care nu au loc de munca sau cererea unor dovezi din partea strainilor ca se pot intretine financiar pe o perioada de sase luni.

Foto: Wikipedia

Recomandari