Antena Căutare

800 mil. de oameni, in pericol de a deveni sinistrati in urma topirii ghetarilor

Mai mult de 800 milioane de oameni s-ar putea afla intr-o zona de calamitate majora in urma topirii ghetii in Arctica din cauza temperaturilor ridicate, a avertizat luni ministrul rus pentru situatii de urgenta Serghei Soigu, presedinte al Societatii georgrafice ruse, informeaza RIA Novosti.

"In zona de dezastru s-ar afla aproximativ 800 milioane de persoane, in cazul in care temperaturile vor continua sa creasca", a insistat Soigu intr-o conferinta de presa organizata inainatea forumului "Arctica - teritoriu al dialogului", ce urmeaza sa se desfasoare in zilele de 22 si 23 septembrie la Moscova, la initiativa Societatii geografice ruse.

Topirea ghetii arctice ar putea conduce la tasarea pilonilor de dincolo de Cercul Polar, ceea ce ar putea provoca fisurarea cladirilor, a spus in aceeasi nota ingrijoratoare ministrul rus, adaugand ca vor fi puse in pericol in aceasta zona si liniile de transport al energiei electrice.

"In curand va fi creat un grup integrat care va examina aceasta problema si va elabora masurile de luat in continuare", a spus Soigu.

Pe de alta parte, Rusia nu intentioneaza sa creeze forte speciale in zona arctica si nici sa militarizeze zona, a spus ambasadorul cu insarcinari speciale in cadrul Ministerului rus de Externe, reprezentantul Rusiei in Consiliul Arctic, Anton Vasiliev.

"Infiintarea unor trupe speciale in zona arctica nu intra in planurile Rusiei. Noi avem intr-adevar de gand sa consolidam capacitatile si fortele responsabile pentru problemele de securitate si, inainte de toate, de securitate maritima" - a afirmat Vasiliev in conferinta de presa sustinuta impreuna cu ministrul situatiilor de urgenta, potrivit Interfax

Sursa: Jurnalul National

Petrolul a coborat sub 74 $/baril, aurul se apropie de 1.300 $/uncie... AIEA - Contracararea terorismului nuclear, subiect important de dezbatere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x