Antena Căutare

85 de copii au fost salvați de Interpol dintr-o rețea de trafic cu ființe umane din Sudan

O reţea de trafic cu fiinţe umane a fost destructurată la sfârşitul lui august la Khartoum, capitala Sudanului, permiţând salvarea a 94 de persoane, inclusiv 85 de copii, dintre care unii lucrau în mine de aur ilegale, a anunţat luni Interpol.

85 de copii au fost salvați de Interpol dintr-o rețea de trafic cu ființe umane din Sudan
Interpol Sudan | voanews.com

O reţea de trafic cu fiinţe umane a fost destructurată la sfârşitul lui august la Khartoum, capitala Sudanului, permiţând salvarea a 94 de persoane, inclusiv 85 de copii, dintre care unii lucrau în mine de aur ilegale, a anunţat luni Interpol, organizaţia internaţională de poliţie cu sediul la Lyon (Franţa), relatează AFP.

''Operaţiunea Sawiyan'', care s-a desfăşurat în perioada 26-30 august, a permis arestarea a 12 femei şi a doi bărbaţi în cursul unor razii ale poliţiei locale, cu sprijinul Interpol, care au vizat ''mai multe puncte nevralgice'' ale oraşului, precum aeroportul internaţional şi mine de aur de suprafaţă situate în est, a precizat Interpol într-un comunicat. Persoanele arestate sunt suspectate de apartenenţă la grupări infracţionale care fac un comerţ din ''imigraţia clandestină, munca copiilor şi cerşetoria forţată''.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Numeroase victime minore ale reţelei au fost descoperite în mine de aur exploatate ilegal, lucrând ''în condiţii extreme''. Copii, unii cu vârste ''de abia 10 ani'', au fost surprinşi în acele locuri în timp ce manipulau produse chimice periculoase, precum ''mercurul sau cianura''.

În cursul operaţiunii au fost confiscaţi 20.000 de dolari (17.325 de euro), din care o parte ar putea corespunde ''achitării unei răscumpărări'' după răpirea unui migrant, care face parte el însuşi dintre victimele reţelei destructurate, potrivit sursei.

În cadrul ''Operaţiunii Sawiyan'' au fost mobilizaţi 200 de poliţişti sudanezi din diferite servicii, printre care cele de combatere a traficului cu fiinţe umane, protecţia a copilului şi filiala locală a Interpol.

Adolescenții preferă să comunice de la distanță decât să se întâlnească, conform unui studiu din SUA!... 100 de ani de la apariția „Asasinului tăcut”! 10 mituri despre „gripa spaniolă”!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x