Antena Căutare

9/11 - Teoriile conspiratiei: complot si amenintare

Teribilele atentate de la 11 septembrie 2001 au constituit si constituie un adevarat izvor pentru adeptii teoriilor conspiratiei. Daca potrivit unor sondaje, in 2006, peste 35% dintre americani considerau viabila ipoteza unui complot organizat chiar la varful statului federal, pentru a justifica atacarea Irakului si Afganistanului, acum, la zece ani de la dezastru, numerosi cetateni ai SUA si de pe intreg Mapamondul continua sa creada in conspiratie, in ciuda anchetelor oficiale ori independente.

Unii "conspirationisti" crediteaza ideea ca "Turnurile gemene" din New York nu aveau cum sa cada in urma impactului cu avioanele deturnate de islamisti si ca agenti americani sau israelieni au pus explozibili la World Trade Center.

Ipoteza este subliniata de calculele fizice ale unor profesori universitari, arhitecti si ingineri. Si a fost chiar ecranizata in documentarul idenpendent "Loose Change", realizat de de Dylan Avery, ce a strans peste 125 de milioane de vizionari pe Google si peste 30 de milioane, pe YouTube. Mai mult, documentarul crediteaza ideea ca Pentagonul a fost lovit de o racheta americana si nu de un avion si afirma ca zborul 93 ale United Airlines nu s-a prabusit in Pennsylvania, ci a fost doborat.

Alte teorii ale conspiratiei sugereaza ca desi administratia George W. Bush nu a ordonat moartea propriilor cetateni, aceasta nu a facut nimic pentru a impiedica atentatele, in ciuda faptului serviciile secrete avertizasera privind posibilitatea unor atacuri. Obiectivul ar fi fost declansarea razboaielor din Afganistan si Irak si reprimarea libertatilor publice in SUA.

Totodata, David Ray Griffin, autorul cartii "The New Pearl Harbor", sustine ca "in cazul in care consideram ca un miracol este o incalcare a principiilor stiintifice, in special ale fizicii si chimiei, atunci s-au produs cel putin zece miracole, daca dam crezare teoriei oficiale".

Iar istoricul Kathy Olmsted, de la Universitatea California Davis, afirma ca "Administratia Bush s-a jucat cu faptele pentru a nu spune ca a mintit flagrant in timpul razboiului din Irak. Atunci, oamenii se intreaba cine spune adevarul despre 11 septembrie".

Foto: en.wikipedia.org

VIDEO! Cum va arata noul World Trade Center... Zeci de persoane, inclusiv romani, sechestrate intr-o tabara de nomazi din Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x