Antena Căutare

A fost condamnat la 10 ani de închisoare! Germanul are la activ 2 atacuri cu bombă!

Un simpatizant al extremei-drepte din Germania a fost condamnat vineri la aproape 10 ani de închisoare pentru comiterea a două atacuri cu bombă, dintre care unul în faţa unei moschei, care nu au făcut victime.

A fost condamnat la 10 ani de închisoare! Germanul are la activ 2 atacuri cu bombă!
Nino Kähler, germanul condamnat pentru 2 atacuri cu bombă | Matthias Rietschel | Reuters

Un simpatizant al extremei-drepte din Germania a fost condamnat vineri la aproape 10 ani de închisoare pentru comiterea a două atacuri cu bombă, dintre care unul în faţa unei moschei, care nu au făcut victime, relatează AFP.

Acuzat de "tentativă de ucidere" şi de "utilizare de explozivi", Nino Kähler a fost condamnat de tribunalul din Dresda la 9 ani şi 8 luni de închisoare pentru detonarea a două bombe artizanale la intrarea într-un edificiu religios şi pe terasa unui centru de congrese din capitala Saxoniei, în septembrie 2016.

Pedeapsa primită de tânăr este mai mică decât cea solicitată de procuratură, care a cerut 10 ani şi nouă luni de închisoare.

Inculpatul în vârstă de 31 de ani a participat la numeroase mitinguri ale mişcării anti-islam Pegida, foarte implicată în ultimele zile în protestele de la Chemnitz împotriva migranţilor.

Imamul, soţia şi cei doi copii ai lor se aflau în moschee în momentul în care a avut loc primul atac şi, potrivit actului de acuzare, printr-un miracol ei nu au fost răniţi sau ucişi de explozie.

La scurt timp, bărbatul a detonat un alt mecanism artizanal pe terasa unui centru de congrese din oraşul Dresda, fără a face victime, înainte de a fi în cele din urmă arestat.

În timpul procesului, tânărul şi-a recunoscut faptele şi şi-a cerut iertare. El a negat totuşi că ar fi intenţionat să ucidă pe cineva.

VIDEO Imagini din INFERN! O altă clădire istorică ARDE CA O TORŢĂ! Pagubele pot ajunge la zeci de MILIOANE de euro... “Astăzi este o zi tristă!” S-a dat verdictul în cazul celor doi jurnaliști arestați după ce au investigat violențe împot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x