Antena Căutare

A fost descoperit un nou tablou al lui Leonardo Da Vinci! Opera de artă a fost uitată într-un castel

Un tablou nesemnat, uitat într-un castel francez, care reprezintă un bărbat ce seamănă cu diplomatul, politicianul şi filosoful italian Niccolo Machiavelli, ar putea fi opera maestrului renascentist Leonardo Da Vinci. Tabloul va fi supus unei expertize.

Pictura a fost descoperită în primăvara anului curent (n.r 2019) în arhivele castelului Valencay din centrul Franţei. Pictura nesemnată prezintă un bărbat bărbos, îmbrăcat în negru și cu o privire misterioasă. Tabloul este pictat pe lemn, cu dimensiunile de 55 centimetri x 42 centimetri.

Potrivit arhivelor castelului, ar putea fi vorba despre un portret al lui Niccolo Machiavelli, un celebru gânditor italian din Renaştere, realizat de către Leonardo da Vinci.

"Însă, chiar dacă arhivele spun acest lucru, nu înseamnă neapărat că este şi adevărat", a declarat Anne Gerardot, directoarea Arhivelor Departamentale din Indre. Aceasta coordonează lucrările ample de cercetare care vizează tabloul.

Imobilul în care a fost descoperită opera de artă a aparţinut prinţului de Talleyrand, "care era un colecţionar de opere de artă foarte bogat şi care deţinea colecţii magnifice".

Noi le distrugem, ei le întrețin pe verticală! Dezvoltă viața și combat poluarea prin păduri supraetajate... VIDEO/ Un avion s-a prăbușit peste o acasă! Trei locuințe au fost cuprinse de flăcări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x