Antena Căutare

A început luna sfântă a Ramadanului pentru musulmani. Cafenelele şi-au acoperit geamurile, pentru a le permite celor care nu ţin post să bea cafea sau să fumeze, fără să fie văzuţi

Aproape un miliard şi jumătate de musulmani din lume, din Jakarta până în Tunis, trecând din Mosul, au început sâmbătă luna sacră a Ramadanului, marcată de post şi rugăciune.

Aproape un miliard şi jumătate de musulmani din lume, din Jakarta până în Tunis, trecând din Mosul, au început sâmbătă luna sacră a Ramadanului, marcată de post şi rugăciune.

Timp de 29 sau 30 de zile, credincioşii se vor abţine să mănânce, să bea, să fumeze sau să întreţină relaţii sexuale de la răsărit până la asfinţit. Noaptea ei pot mânca şi, de multe ori, mesele sunt fastuoase.

În centrul Tunisului, la fel ca de fiecare Ramadan, unele cafenele şi-au acoperit geamurile cu ziare, pentru a le permite celor care nu ţin post să bea cafea sau să fumeze fără să fie văzuţi de musulmani. În Indonezia, ţara unde trăiesc cei mai mulţi musulmani din lume, autorităţile au distrus mii de sticle de bere şi de băuturi sperioase, pentru a aminti că principiile Islamului interzic consumul de alcool.

Ramadanul riscă să fie deosebit de greu anul acesta, pentru că are loc într-o perioadă în care zilele sunt cele mai lungi din an, iar temperaturile sunt foarte ridicate în majoritatea ţărilor musulmane.

Ramadanul se încheie pe 25 sau 26 iunie, în funcţie de ţară, cu sărbătoarea Eid el-Fitr.

Și-a dorit atât de mult să devină mamă, încât a încălcat legea! Două românce au făcut schimb de identitate pentru ca una... Erdogan interzice denumirea "arenă" în numele stadioanelor. Le-a cerut cluburilor din Turcia să scoată acest c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x