Antena Căutare

A inceput pelerinajul de la Mecca

Autoritatile din Arabia Saudita nu au anuntat numarul pelerinilor din acest an, dar estimarile variaza intre 1.900.000 si 2.500.000.

Sute de mii de oameni s-au adunat ieri intr-o uriasa tabara de corturi, la cativa kilometri de orasul sfant. Incepand din acest an, pelerinii au la dispozitie si un metrou cu care pot strabate o parte din traseul ritual.

Prima zi a pelerinajului a fost consacrata parcurgerii celor trei kilometri dintre Mecca si campia Mina, pe drumul pe care a mers candva profetul Mahomed.

Autoritatile din Arabia Saudita nu au anuntat numarul pelerinilor din acest an, dar estimarile variaza intre 1.900.000 si 2.500.000. Fiecare musulman este dator sa mearga la Mecca macar o data in viata. Pentru cei mai multi, insa, pelerinajul nu este o obligatie, ci o implinire.

Pentru a preveni aglomeratia - care a facut, in alti ani, sute de victime - guvernul saudit a pus in functiune un metrou intre Mecca si Mina.

Fiecare tren poate transporta 3.000 de oameni pe linia construita de o firma chineza. Pe de alta parte, fortele de securitate sunt in stare de alerta pentru ca autoritatile nu exclud riscul unui atentat al gruparii al-Qaeda in zilele pelerinajului.

Sursa: Jurnalul National

Irlanda isi negociaza salvarea cu UE si FMI... Fost procuror bulgar, acuzat de implicare in doua asasinate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x