Antena Căutare

A inceput recensamantului la Gradina Zoologica din Londra, casa a peste 17.500 de exemplare

La Gradina Zoologica din Londra s-a dat startui unei operatiuni dificile, dar, in acelasi timp, placute: recensamantul anual al animalelor din institutie. Efectivul total al acestora trece de 17.500,  iar ingrijitorii trebuie, acum, sa faca o numaratoare precisa pentru fiecare specie, chiar si pentru cele mai jucause.

Recensamantul a fost deschis, in mod simbolic, de cateva bufnite care au dat, pe limba lor, startul operatiunii. Trufasele pasari se numara printre locatarele importante ale Gradinii Zoologice din Londra, deoarece apartin unor specii aflate in pericol.

Daca bufnitele s-au lasat numarate fara probleme, lucrurile nu au stat la fel cu pinguinii: acestia au fost convinsi sa stea locului doar cu o ratie suplimentara de peste si si-au reluat evolutiile acvatice indata dupa ce au fost consemnati in documente.

Recensamantul vietuitoarelor de la Gradina Zoologica din Londra nu are doar ratiuni birocratice: rezultatele sunt incluse intr-o baza de date globala care poate ajuta la salvarea speciilor amenintate cu disparitia in mediul lor natural.

Fiecare angajat al gradinii verifica, zilnic, efectivul animalelor de care raspunde, iar recensamantul nu este decat o confirmare suplimentara a datelor. Animalele, mai ales cele curioase, cum sunt maimutele, se bucura, probabil, si ele de aceasta operatiune care-i aduce in preajma lor pe reporter.

Ingrijitorii vor avea nevoie de cateva saptamani pentru a numara fiecare locatar al gradinii, cu exceptia unor insecte ca furnicile, al caror efectiv va fi doar estimat.

Congresul Statelor Unite si-a inaugurat noua legislatura... Slovacii se vor ruga cinci minute pe zi pentru politicienii lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x