Antena Căutare

S-a sinucis după 70 de ore de muncă suplimentare neplătite. „Și-a cerut banii cuveniți și a fost amenințat că va fi concediat”

Un bărbat din Japonia s-a sinucis după ce a muncit peste 70 de ore suplimentare într-o lună, la un proiect pentru agenția spațială națională a Japoniei, JAXA, fără să fie plătit în plus.  

Un bărbat din Japonia s-a sinucis după ce a muncit peste 70 de ore suplimentare într-o lună, la un proiect pentru agenția spațială națională a Japoniei, JAXA, fără să fie plătit în plus.

Japonezul Yukinobu Sato s-a sinucis în octombrie 2016, la vârsta de 31 de ani, din cauza stresului provocat la locul de muncă, unde a ajuns să muncească peste 70 de ore suplimentare neplătite.

În această săptămână, familiei lui Yukinobu Sato i-au fost aprobate daunele pe care le-au cerut după sinuciderea acestuia.

Yukinobu Sato era responsabil, între altele, pentru dezvoltarea unui software dedicat administrării orarului unui satelit.

Japonezul avea probleme cu șeful lui, care i-a crescut volumul de muncă chiar înainte ca tânărul să se sinucidă.

Yukinobu Sato obișnuia să lucreze ture de noapte de 16 ore, de șapte ori pe lună. Însă, din septembrie 2016, el a ajuns să lucreze și peste 70 de ore suplimentare pe lună. Când a cerut să fie plătit pentru acestea, șefii lui l-au amenințat cu concedierea.

Bărbatul lucra la firma Software Consultant, care se ocupa de proiectul pentru JAXA. Reprezentanții companiei au transmis că vor face tot posibilul să prevină în viitor astfel se situații tragice.

În același an, în Japonia au murit 200 de persoane din cauza suprasolicitării la locul de muncă.

NATO vrea să-şi refacă unitatea în faţa ”atacurilor” Rusiei împotriva democraţiilor occidentale... A torturat o familie întreagă, cu sânge rece! Farsa josnică ce a cutremurat întreaga lume! „Ne este milă de el”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x