A murit Edgar Mitchell, unul dintre cei 12 pământeni, care au pășit pe Lună!

Astronautul american Edgar Mitchell, unul dintre puținii oameni care au pășit pe Lună, a murit la vârsta de 85 de ani, în Florida

Astronautul american Edgar Mitchell, unul dintre puținii oameni care au pășit pe Lună, a murit la vârsta de 85 de ani, în Florida.

"Astronautul Edgar Mitchell, pilot al modulului lunar Apollo 14, a murit joi într-un spital din West Palm Beach, Florida, în ajunul celei de-a 45-a aniversări a aselenizării sale pe Lună", scrie Agenția spațială americană într-un comunicat citat de AFP.

''Edgar a fost unul dintre cei doisprezece bărbați care au pășit pe Lună și a contribuit la schimbarea percepției pe care o avem despre locul nostru în univers", a comentat șeful NASA, Charles Bolden, citat în comunicat.

Născut în Texas la 17 septembrie 1930, Edgar Mitchell a murit după o scurtă suferință, a declarat familia lui pentru publicația Palm Beach Post.

Edgar Mitchell a decolat de la centrul spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, la 31 ianuarie 1971, la bordul Apollo 14, devenind în cadrul acestui program al șaselea astronaut care ajunge pe Lună. Însoțit de Alan Shepard și Stuart Roosa, Edgar Mitchell a fost responsabil pentru pilotarea modulului lunar Antares, care a aselenizat pe craterul Fra Mauro de pe satelitul natural al Pământului, la 5 februarie 1971.

Împreună cu Alan Shepard, "primul american ajuns în spațiu", amintește NASA, Edgar Mitchell a avut sarcina de a evalua suprafața lunară pentru a efectua teste de comunicare și a face fotografii.

Ultimele știri