Antena Căutare

A murit scriitorul Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1982

Veştile rele s-au adeverit, iar Garcia Marquez a trecut în nefiinţă, joi, la vârsta de 87 ani. Cu câteva ore înainte, Juan Manuel Santos, preşedintele Columbiei, dăduse asigurări că starea de sănătate a scriitorului este sub control.

Veştile rele s-au adeverit, iar Garcia Marquez a trecut în nefiinţă, joi, la vârsta de 87 ani. Cu câteva ore înainte, Juan Manuel Santos, preşedintele Columbiei, dăduse asigurări că starea de sănătate a scriitorului este sub control.

  • Moartea nu vine odată cu vârsta, ci odată cu uitarea - Gabriel Garcia Marquez

La începutul săptămânii, cotidianul mexican "El Universal" anunţa că scriitorului columbian i-a recidivat un cancer limfatic, ce îi dăduse mari probleme în urmă cu 15 ani. Joi dimineaţă, cu doar câteva ore înainte să se stingă, preşedintele Columbiei nega aceste zvonuri, precizând că Garcia Marquez suferă de pneumonie.

  • Într-o singură împrejurare ai dreptul de a-ţi privi semenul de sus: atunci când îl ajuţi să se ridice - Gabriel Garcia Marquez

CINE A FOST GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Născut pe 6 martie 1927, în localitatea columbiană Aracataca, Gabriel Garcia Márquez s-a stabilit în Mexic de mulţi ani şi nu a mai scris nimic de la "Memoria de mis putas tristes" ("Povestea târfelor mele triste"), ultimul său roman, apărut în 2004.

  • Prima frază a unui roman sau a unei nuvele dă lungimea, dă tonul, dă stilul, dă totul. Marea problemă e să începi - Gabriel Garcia Marquez

Gabriel García Márquez a primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1982. În nuvelele şi romanele sale se reunesc, în mod firesc, fantasticul şi realităţile de zi cu zi, scriitorul fiind inclus, de altfel, de mulţi critici literari în categoria romancierilor realismului fantastic sud-american.

  • Eu văd mai bine cu mâinile - Gabriel Garcia Marquez

Cunoscut pentru romanul "Un veac de singurătate" (1967), unde descrie istoria satului columbian fictiv Macondo, iar acţiunea se desfăşoară pe o perioada de peste o sută de ani şi prezintă ascensiunea şi prăbuşirea familiei Buendiadar, Garcia Marquez a cunoscut succesul şi cu "Toamna patriarhului" (1975), "Cronica unei morţi anunţate" (1981), "Dragostea în vremea holerei" (1985), "Generalul în labirintul său" (1989) şi "Povestea târfelor mele triste" (2004).

  • Poate că pentru lume eşti doar o singură persoană, dar pentru o persoană eşti întreaga lume - Gabriel Garcia Marquez

Emoții pentru Kate și William... Ucraina interzice intrarea pe teritoriul său a bărbaţilor ruşi cu vârsta între 16 şi 60 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x