Antena Căutare

A pierdut toți banii pe care voia să-i lase moștenire copilului, încercând să scape de o amendă rutieră: „Regret tot!”

A pierdut banii pe care voia să îi lase moștenire fiului său, doar pentru a contesta o amendă de câteva sute de lei. Bărbatul fusese sancționat de polițiști pentru că ar fi condus cu cinci kilometri pe oră peste limita legală. La sfârșitul unui proces ce a durat trei ani, omul a pierdut tot.

A pierdut banii pe care voia să îi lase moștenire fiului său, doar pentru a contesta o amendă de câteva sute de lei. Bărbatul fusese sancționat de polițiști pentru că ar fi condus cu cinci kilometri pe oră peste limita legală. La sfârșitul unui proces ce a durat trei ani, omul a pierdut tot.

Richard Keedwell, un britanic în vârstă de 71 de ani, a pornit o luptă pentru dreptate împotriva a ceea ce considera el să fie „un sistem judiciar profund defect”. Din nefericire, după trei ani de procese, timp în care a cheltuit toată averea pe care voia să o lase moștenire fiului său, verdictul judecătorului nu i-a fost favorabil.

Totul a început cu o amendă de 100 de lire. Bărbatul a primit o notificare de la polițiștii rutieri, după ce radarul îl prinsese depășind viteza legală cu...cinci kilometri pe oră. Richard a negat de la bun început că nu ar fi respectat limita de viteză.

„Am fost foarte surprins când, la câteva zile, am primit notificarea de la autorităţi. Nu mi-a venit să cred că am depăşit viteza regulamentară”, a declarat acesta pentru BBC.

Au urmat trei ani de luptă în instanță. Pentru a-și dovedi nevinovăția, bărbatul și-a angajat un avocat, dar și un un expert în echipament de monitorizare care să depună mărturie fața judecătorului.

Ceea ce Richard credea că va fi un caz simplu, ușor de souționat, s-a transformat într-un chin. La finalul celor trei ani, bărbatul cheltuise peste 30.000 de lire, pentru a scăpa de o amendă de 100 de lire.

„Cum acest caz a implicat atât un proces lung la curtea magistraţilor, cât şi audieri la curtea regală pentru a rezolva contestaţia, a durat destul de mult până s-a ajuns la concluzie”, a explicat un reprezentant al Serviciului Regal de Procuratură a declarat, pentru BBC.

Din nefericire, verdictul judecătorului nu i-a fost favorabil, Richard fiind obligat să plătească amenda.

„Sunt sătul de tot sistemul acesta care calcă în picioare oamenii obişnuiţi. Regret toţi banii pierduţi. Voiam, pur şi simplu, dreptate”, a declarat Richard Keedwell.

Tir de rachetă la Kabul în ziua marcării atentatelor de la 11 septembrie... ONU avertizează Israelul împotriva unei anexări parţiale a Cisiordaniei ocupate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x