Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Abbas urmează să se exprime în Consiliul de Securitate al ONU cu privire la planul de pace al lui Trump

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas urmează să se exprime în faţa membrilor Consiliului de Securitate al ONU în 15 zile, pentrua evoca planul de pace propus de Donald Trump, a anunţat ambasadorul palestinian la ONU Riyad Mansour, relatează Reuters.

Riyad Mansour şi-a exprimat speranţa miercuri, în faţa presei, ca cei 15 membri ai Consiliului de Securitate să se exprime printr-un vot asupra planului de pace în Orientul Mijlociu dezvăluit marţi la Washington, în pofida faptului că se declară sigur că Statele Unite se vor opune prin veto oricărei încercări de punere în discuţie a proiectului american.

Donald Trump a prezentat marţi un plan de pace în Orientul Mijlociu care recunoaşte suveranitatea israeliană în coloniile din Cisiordania ocupată şi propune negocieri pe o perioadă de patru ani în vederea înfiinţării unui stat palestinian fragmentat cu o capitală în Ierusalimul de Est.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la putere în Fâlia Gaza, a anunţat că se opune propunerilor ”agresive” ale preşedintelui american.

Autoritatea Palestiniană (AP), la putere în Cisiordania şi care nu a fost reprezentată la Washington la anunţarea planului, a respins în avans proiectul, acuzând administraţia Trump de părtinire.

Însă Washingtonul speră ca, în timp, palestinienii să accepte o reluare a negocierilor, susţin surse americane.

Sursa : news.ro

Recomandari