Antena Căutare

Acord de cooperare regionala intre Serbia si Kosovo

Oficiali europeni au anuntat ca Serbia si Kosovo au ajuns la un acord de cooperare regionala. De imbunatatirea relatiilor dintre celor doua tari depinde acordarea statului de stat candidat Serbiei la aderarea la Uniunea Europeana.

Negociatorii reuniti la Bruxelles au fost de acord cu acordarea dreptului regiunii Kosovo de a participa la conferintele privind Balcanii fara ca Serbia sa ii recunoasca independenta, conform unor surse diplomatice.

Un alt subiect tratat de Belgrad si Pristina este concretizarea acordului incheiat in 2011, de libera circulatie si "gestiune integrata" a "punctelor lor de trecere", motiv al unor tensiuni in ultimele luni.

Acest acord intervine inainte ca liderii europeni sa se pronunte saptamana urmatoare asupra procesului de aderare a Serbiei la UE.

Huffington Post: Ponta, printre noii lideri progresisti din Europa... Sondaj: Vladimir Putin, reales presedinte cu peste 60% din voturi...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x