Acord între UE şi China privind indicaţiile geografice protejate, anunţă Macron la Shanghai

Un acord urmează să fie semnat miercuri, la Beijing, între Uniunea Europeană (UE) şi China cu privire la indicaţiile geografice protejate (PGI), a anunţat Emmanuel Macron luni, în prima zi a unei vizite în China, relatează Reuters.

”Vom semna la Beijing ceea ce am lansat în martie împreună cu Jean-Claude Juncker şi Angela Merkel, acest acord cu privire la indicaţiile geografice. Este un acord aşteptat de foarte mult timp”, a declarat preşedintele francez într-o întâlnire cu reprezentanţi ai unor întreprinderi franceze şi germane la Shanghai.

Indicaţia geografică protejată (”protected geographical indication”, PGI) este un dispozitiv al Uniunii Europene (UE) care garantează că cel puţin una dintre etapele de creare a unui produs (producţia, prelucrarea, elaborarea) a fost realizată într-un loc afişat pe produsul respectiv.

Bruxellesul negocia de mult timp o protecţie a indicaţiilor geografice (PGI), care să permită şampaniei, brânzei roquefort, coniacului şi altor produse să fie protejate de contrafaceri pe o piaţă de consum aflată într-o creştere puternică.

Sursa : news.ro

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri