Antena Căutare

ACTA, verificata la Curtea Europeana de Justitie

Tratatul Comercial Anti-Contrafacere(ACTA) urmeaza sa fie supus unor verifcari la Curtea Europeana de Justitie, a anuntat, astazi, la Bruxelles, comisarul pentru Comert, Karel de Gucht.

CE a hotarat sa trimita tratatul la cea mai inalta instanta europeana pentru a stabili daca exista incalcari de orice fel in privinta drepturilor fundamentale si a drepturilor de proprietate intelectuala.

"Intentionam sa cerem opinia celei mai inalte instante din Europa daca ACTA este intr-un fel sau altul incompatibila cu drepturi si libertati fundamentale in UE, precum libertatea de expresie, informatie sau protectia datelor", a declarat comisarul european pentru Comert Karel De Gucht, conform Mediafax.

Curtea Europeana de Justitie este chemata sa aiba in vedere echilibrul intre drepturile fundamentale: cel de exprimare, accesul la informatie, la proprietate intelectuala si ea trebuie sa arate orientari si sa ne spuna care sunt limitele.

Mai multe state europene contesta acordul si au blocat ratificarea lui pana la clarificarea situatiei.

Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea in sens larg, de la medicamente si piese auto la pirateria pe internet.

foto: EPA/ Intact Images

Accident feroviar in Argentina: zeci de morti si peste 550 de raniti!... VIDEO! Barack Obama canta blues!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x