Antena Căutare

Acţiune de amploare a Europol: 234 persoane arestate în 33 de ţări şi milioane de produse dopante confiscate

La această operaţiune au participat 23 de ţări din Uniunea Europeană şi zece alte state, între care Albania, Columbia, Islanda, Elveţia şi SUA, fiind confiscate 3,8 milioane de medicamente ilegale.

Europol a anunţat, luni, că 234 de persoane au fost arestate şi milioane de produse dopante şi medicamente contrafăcute au fost confiscate, într-o vastă acţiune antidoping, efectuată de poliţia internaţională şi de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), în 33 de ţări, informează lequipe.fr.

La această operaţiune au participat 23 de ţări din Uniunea Europeană şi zece alte state, între care Albania, Columbia, Islanda, Elveţia şi SUA, fiind confiscate 3,8 milioane de medicamente ilegale.

WADA a precizat că acţiunea a permis destructurarea a 17 grupuri de crimă organizată implicate în trafic de medicamente contafăcute şi de produse dopante, de-a lungul Europei.

Operaţiunea cu numele de cod Viribus, coordonată de Europol, fost condusă de poliţia italiană în colaborare cu Interpol, cu Centrul comun de cercetare al UE şi cu Oficiul european antifraudă.

Potrivit Europol, acţiunea codirijată de poliţia greacă a fost cea mai mare şi cea mai importantă realizată vreoadată în acest domeniu.

"În ultimii 20 de ani, comerţul mondial de substanţe anabolizante a crescut într-o manieră importantă", a arătat Europol, citând printre utilizatori atleţi, gimnaşti şi culturişti.

Sursa : news.ro

Mișcare de forță a lui Vladimir Putin. Zborurile între Rusia şi Georgia, suspendate de Moscova... Facebook nu a primit invitaţie la summitul pentru media socială organizat de președintele Donald Trump...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x