Antena Căutare

Actorul Mark Ruffalo a solicitat Parlamentului European să lupte contra poluanţilor chimici

Actorul Mark Ruffalo, cunoscut pentru personajul Hulk din "Avengers", a vorbit într-o conferinţă de presă la Parlamentul European pentru a cere Europei să lupte contra poluanţilor chimici.

Militant ecologist american Mark Ruffalo a cerut miercuri, la Bruxelles, europenilor să fie "eroi" şi să lupte contra poluanţilor chimici, tema celui mai recent film al său, "Dark Waters".

Ruffalo îl interpretează pe avocatul Robert Bilott, care a dus o lungă bătălie judiciară contra gigantului american al chimiei DuPont, în numele a 70.000 de persoane a căror apă potabilă a fost contaminată de acidul perfluorooctanoic (PFOA) în Virginia occidentală.

Compuşii perfluuraţi, în special folosiţi la fabricarea de tigăi antiaderente, anumite ambalaje alimentare, sunt foarte persistenţi în mediul înconjurător şi ar fi cancerigeni şi ar provoca afecţiuni endocrine.

În timpul conferinţei de presă de la Parlamentul European alături de regizorul Todd Haynes şi de Robert Bilott, Mark Ruffalo, care a produs filmul, a estimat că "lucrurile s-au mişcat în sfârşit în legătură cu aceste probleme după patru decenii de inacţiune".

Articolul continuă după reclamă

Actorul a lansat o campanie, "Fight forever chemicals", şi solicită autorităţilor să regleze mai strict folosirea acestor substanţe.

"Acest lucru a fost dificil pentru noi, să mişcăm lucrurile la nivel federal, chiar şi cu acest film. Deci, băieţi, voi sunteţi de acum, trebuie să fiţi eroi", a lansat la Bruxelles cel care este cunoscut pentru rolul incredibilului Hulk din seria de filme de succes ale sudioului Marvel "Avengers".

Mark Ruffalo, care s-a întâlnit după-amiază cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, speră ca acest film, care a fost lansat în Statele Unite în decembrie 2019, să "ajute la educarea oamenilor".

"În acest moment, oamenii sunt otrăviţi şi nu ştiu asta", a alertat actorul care este angajat în lupta contra gazelor de şist.

Întrebat despre iniţiativa a doi deputaţi suedezi de a o propune pe tânăra militantă pentru mediu Greta Thunberg la premiul Nobel pentru Pace, el i-a dorit "succes" adolescentei. "Mi-ar plăcea ca ea să ia premiul Nobel", a spus susţinătorul lui Bernie Sanders.

Mark Ruffalo, născut în orasul industrial Kenosha, Wisconsin, pe 22 noiembrie 1967, a fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film pentru rolurile secundare din filmele "Spotlight" (2015), "Foxcatcher" (2014) şi "The Kids Are All Right" (2010) şi de două ori la Globurile de Aur.

Sursa : news.ro

Tottenham s-a calificat în optimile Cupei Angliei... Miliardarul britanic Mike Lynch s-a predat autorităţilor, într-un caz legat de vânzarea companiei Autonomy către Hewlett...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x