Antena Căutare

Aeroportul din Geneva, inchis din cauza ninsorilor

Ninsorile abundente din noaptea de joi spre vineri, din Elvetia, care au afectat mai ales regiunea Genevei, au condus la inchiderea aeroportului din acest oras. Potrivit site-ului serviciului de meteorologie Meteosuisse, stratul de zapada a ajuns, peste noapte, la aproximativ 15 centimetri, in timp ce in Muntii Jura acesta era cuprins intre noua si 14 centimetri.

Avertizati ca stratul de zapada urma sa ajunga la opt centimetri, oficialii din cadrul Cointrin au hotarat sa nu redeschida aeroportul genevez vineri dimineata, relateaza AFP.

"Traficul (aerian) este total intrerupt cel putin pana la ora locala 10.00 (11.00, ora Romaniei), vineri dimineata", a declarat purtatorul de cuvant al aeroportului din Geneva, Bertrand Stampfli. El a precizat ca erau vizate aproximativ 30 de zboruri.

"Am actionat toata noaptea cu 75 de vehicule si aproximativ 100 de oameni, care lucreaza in continuare", a adaugat Stampfli.

"Speram ca la ora locala 10.00 (11.00, ora Romaniei) sa fim in masura sa deschidem pentru sosirea, obisnuita, a avioanelor mari", a mai spus purtatorul de cuvant.

Vremea rea inchide aeroportul din Sofia... Julian Assange, dupa eliberare: Ma ingrijoreaza o eventuala extradare in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x