Antena Căutare

Afacere ruseasca: carcase de avioane MiG-31cu, la 5 dolari in loc de 3,9 milioane

Un fost oficial rus a fost acuzat pentru vanzarea in 2007 a unor avioane MiG-31 Foxhound, fara motoare si armament, la pretul de 153 de ruble (5 dolari), desi acestea valorau 3,9 milioane de dolari.

Dosarul a fost deschis in vara anului trecut, iar frauda a fost descoperita in timpul unui control asupra vanzarii unor piese de la uzina Sokol Aircraft din orasul Nijni Novgorod. Angajatul, care respinge acuzatiile, risca o pedeapsa cuprinsa intre cinci si zece ani de inchisoare.

Conform Procuraturii, in perioada octombrie 2006 - iulie 2007, persoane neidentificate din cadrul departamentului local al rezervelor de stat au inclus ilegal carcasele de MiG-31, fara motoare si armament, intr-o lista de obiecte scoase la vanzare.

Ca urmare, avioane supersonice de interceptare cu raza lunga de actiune, care nu ar fi trebuit vandute, au fost achizitionate de o firma-fantoma, care nu avea autorizatie pentru tranzactii cu armament.

In plus, pretul carcaselor a fost mult subevaluat de o companie locala de evaluare. Conform raportului intocmit de aceasta, pretul unei carcase era estimat la 153 de ruble (5 dolari), iar aceasta a fost vanduta chiar la pretul de pornire. in realitate, o astfel de carcasa de avion costa aproximativ 116 milioane de ruble (3,9 milioane de dolari).

Sursa: www.jurnalul.ro

Tancuri israeliene au intrat in Fasia Gaza... Silvio Berlusconi, amenintat cu un glont trimis in plic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x