Antena Căutare

Africa va fi strabatuta de "Marele Zid Verde"

"Marele Zid Verde African" se intituleaza un proiect ambitios cu care conducatorii continentului negru vor sa opreasca expansiunea Desertului Sahara. Proiectul a fost elaborat in urma cu cinci ani, insa abia acum vor incepe lucrarile din cauza lipsei surselor de finantare.


Planul a fost prezentat si la conferinta din Copenhaga de delegatia senegaleza si se asteapta sa prinda avant la summitul african din Ciad.

Un reporter BBC relateaza din capitala tarii si orasul viitoarei conferinte, N'Djamena, ca situatia de acolo a devenit deja tragicomica. Cei mai in varsta spun anecdote despre cum s-a desertificat orasul in ultimii 20 de ani.

In regiunea Sahel, dar si in tarile Saharei, de ani de zile exista probleme din ce in ce mai mari, printre care lipsa precipitatiilor si o accentuare a procesului de desertificare. Cateva guverne au incercat actiuni de inverzire, dar se pare ca s-a ajuns la concluzia ca numai o actiune coordonata intre toate tarile poate sa aiba succes, de aceea solutia s-ar putea sa fie „Marele Zid Verde African".

sursa:Hotnews

VIDEO! Cel mai mic copil din lume are 56 de centimetri!... Bernard Madoff a ascuns 9 miliarde de dolari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x