Antena Căutare

AI denunta "tortura sistematica" a detinutilor in Siria. Vezi cele mai utilizate tehnici!

Organizatia Amnesty International (AI) a denuntat tratamentele la care sunt supusi detinutii din Siria, unde miscarea de contestare a regimului Assad este reprimata violent, afirmand ca acestia se confrunta cu "o lume de cosmar a torturii sistematice".

"Amploarea torturii si a relelor tratamente in Siria a atins un nivel care nu a mai fost vazut niciodata timp de ani de zile si aminteste de era sumbra a anilor '70-'80", se arata intr-un raport al AI, ce se bazeaza pe marturiile unor supravietuitori care au reusit sa fuga in Iordania.

Situatia "este acum foarte asemanatoare celei traite de detinuti sub fostul presedinte Hafez al-Assad (tatal lui Bashar al-Assad, n.r.), o lume de cosmar a torturii sistematice", subliniaza AI.

Raportul, publicat cu o zi inainte de implinirea unui an de la inceputul revoltei impotriva regimului Bashar al-Assad, dezvaluie 31 de metode de tortura sau alte rele tratamente utilizate de fortele de securitate siriene si de militii ("shabbiha").

Astfel, potrivit AI, "numeroase victime au afirmat ca au inceput sa fie batute in cursul arestarii lor", apoi violentele s-au intensificat "la sosirea in centrul de detentie", gardienii lovindu-le cu "bastoane, pusti, bice, cu pumnii sau cu cabluri".

De asemenea, "multi supravietuitori au povestit practica dulab (pneu arab), in care victima este inghesuita intr-un pneu, adesea agatat la inaltime, si batuta, uneori cu cabluri sau bastoane".

Alte tehnici, din ce in ce mai utilizate, constau in suspendarea detinutului deasupra solului si lovirea lui, sau aplicarea de socuri electrice, relateaza AI.

Foto: chronogram.com

Risc de tsunami in Japonia dupa un cutremur de 6,8 grade... SUA: "Ultima sansa" pentru Iran sa evite razboiul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x