Antena Căutare

AIEA - Contracararea terorismului nuclear, subiect important de dezbatere

Contracararea terorismului nuclear si radiologic si securitatea nucleara in Orientul Mijlociu sunt doua subiecte cheie pe agenda celei de-a 54-a Conferinte Generale a Asociatiei Internationale pentru Energie Atomica, ale carei lucrari au inceput, luni, la Viena.

Din partea Romaniei participa reprezentantul permanent la organismele internationale de la Viena, ambasadorul Cornel Feruta.

In deschiderea conferintei, directorul general al AIEA, japonezul Yukiya Amano, a subliniat ca "accesul la energia nucleara nu trebuie limitat la tarile dezvoltate", mentionand numele presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, in aceasta problema, si a subliniat ca, "in egala masura, tarile in curs de dezvoltare trebuie sa aiba acces la utilizarea tehnologiilor nucleare".

"Neproliferarea armelor nucleare ramane o confruntare importanta, iar promovarea tehnologiei nucleare trebuie sa se faca intr-o maniera echilibrata. Imi exprim convingerea ca accesul la energia nucleara nu va fi limitat la tarile dezvoltate, ci vor putea avea acces la aceasta si tarile in curs de dezvoltare. Nu este o exagerare sa spunem ca intram intr-o noua era a energiei nucleare", a spus Yukiya Amano.

Mongolia a fost nominalizata de directorul general al AIEA sa prezideze conferinta de patru zile, care se desfasoara la Viena International Center. Ambasadorul Mongoliei la Viena, J. Enkhsaikhan, a subliniat importanta responsabilitatilor comune in sectorul activitatilor nucleare.

"AIEA a devenit cel mai important forum international de aparare a scopurilor de pace si asigurare a securitatii nucleare", a spus acesta, relevand importanta aplicarii energiei nucleare in sectorul stiintific, in agricultura si medicina.

Tot articolul, in Jurnalul National

800 mil. de oameni, in pericol de a deveni sinistrati in urma topirii ghetarilor... India: Cel putin 40 de morti in urma unei ciocniri dintre doua trenuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x