Antena Căutare

Ajutor de 120 miliarde de euro pentru Grecia

Grecia va primi de la institutiile internationale un ajutor de 100-120 de miliarde de euro in urmatorii trei ani, potrivit unei declaratii a directorului FMI, Dominique Strauss Kahn, la intalnirea cu parlamentarii germani, acestia nefiind inca de acord cu ajutorul de 30 de miliarde promis de UE Greciei.


"Pachetul se va extinde pe o perioada de trei ani, Grecia ar trebui să fie scoasa de facto de pe pietele financiare in aceasta perioada", a spus parlamentarul german Juergen Trittin.

Thomas Oppermann, un parlamentar socialist, spune ca Strauss-Kahn a estimat ajutorul la aproape 120 de miliarde de euro pe urmatorii trei ani. Planul prevede ca statele membre din zona euro vor fi creditori subordonati, mai spune Oppermann.

In aprilie, UE si FMI ofereau Greciei un pachet de salvare de 45 de miliarde de euro. O treime din suma urma sa fie finantata de FMI.

Franta l-a bagat la inchisoare pe fostul dictator Manuel Noriega... Nor de cenusa vulcanica si in America Centrala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x