Antena Căutare

Lovitura anunțată de Theresa May! Ce se întâmplă cu ieșirea Marii Britanii din UE!

Theresa May i-a îndemnat pe deputaţi să o susţină, dând asigurări că este vorba despre ”ultima şansă de a găsi un mijloc” de a răspunde voinţei britanicilor

Premierul britanic a anunţat marţi o serie de compromisuri - inclusiv posibilitatea unui al doilea referendum şi rămânerea într-o uniune vamală temporară cu Uniunea Europeană (UE) -, cu scopul de a încerca să obţină o susţinere a planului său cu privire la Brexit a majorităţii deputaţilor, relatează AFP.

Theresa May i-a îndemnat pe deputaţi să o susţină, dând asigurări că este vorba despre ”ultima şansă de a găsi un mijloc” de a răspunde voinţei britanicilor, care s-au pronunţat cu 52% din voturile exprimate în favoarea ieşirii regatului din Uniune la 23 iunie 2016.

Aleşii au respins în trei rânduri acordul Brexitului, încheiat în noiembrie de către conducătoarea conservatoare cu Bruxellesul, ceea ce a obligat-o să amâne în două rânduri data divorţului, în prezent programată cel mai târziu la 31 octombrie.

Acest lucru a obligat totodată Guvernul să organizeze alegeri europene, care au loc joi, la aproape trei ani de la referendumul în favoarea Brexitului.

În cazul în care deputaţii aprobă proiectul de lege, care urmează să le fie prezentat la începutul lui iunie, ea intenţionează să le supună votului organizarea unui al doilea referendum cu privire la Brexit şi o rămânere temporară a regatului într-o uniune vamală cu UE.

Conducătoarea conservatoare a declarat că proiectul său de lege va oferi garanţii suplimentare cu privire la drepturile muncitorilor şi protecţia mediului - ceea ce cerea opoziţia laburistă.

Aceste anunţuri au loc la patru zile de la întreruperea de către Partidul Laburist (Labour) a negocierilor cu May, menite să găsească o soluţie în vederea punerii în aplicare a Brexitului.

A avut ca temă să aibă grijă de un bebeluș-robot, dar finalul a fost tragic. Fata a început să urle după ajutor în mijlo... Nou-născut, uitat într-un taxi de propriii părinți. Bebelușul a stat ore în șir încuiat în mașină, înainte ca șoferul să...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x