Căutare Live

Al-Qaeda le cere sauditilor sa se revolte impotriva regimului

Ayman al-Zawahiri, liderul organizatiei teroriste Al-Qaeda, a facut apel la populatia saudita sa urmeze exemplul "Primaverii Arabe", din Egipt sau Libia, si sa se ridice impotriva regimului.

Intr-o inregistrare video, realizata in februarie sau martie, potrivit SITE, si postata joi pe site-uri jihadiste, al-Zawahiri ii intreaba pe sauditi "De ce nu va ridicati, voi, fiii puternicelor si mandrelor triburi care sfideaza moartea, pentru a pune capat umilirii si opresiunii (...) Popoarele arabe s-au ridicat impotriva liderilor lor in vest, in sud, in nord, iar voi nu va miscati. Fratii mei nobili, de ce aveti rabdare cu regimul familiei Al-Saud, desi este unul dintre regimurile cele mai corupte".

Filmuletul incepe cu imagini ale regelui Abdallah al Arabiei Saudite in compania Papei Benedict al XVI-lea sau a presedintilor americani George W. Bush si Barack Obama, Zawahiri reprosand regimului saudit ca a deschis o perioada tara fortelor americane, ca a arestat jihadisti si ca a raspandit imoralitatea in presa.

Presa germana, despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase: Oare a fost regizata?... Summit G8 la Camp David, sub deviza "Actionam impreuna"...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri