Antena Căutare

Al Qaida a dat un ultimatum Parisului dupa interventia militara din Mali

Interventia militara a trupelor franceze in Mali, soldata cu moartea a peste 100 de oameni, a starnit reactii in intreaga lume. In timp ce Al Qaida a dat un ultimatum Parisului, tot mai multi lideri europeni sustin decizia francezilor de a scapa republica Mali de amenintarea insurgentilor islamisti.

Europa a devenit o tinta pentru teroristii Al Qaida, dupa ce peste 120 de oameni si-au pierdut viata in urma raidurile aeriene franceze care vizau grupari islamiste, titreaza The Guardian.

Reprezentantii Al Qaida din Africa de Nord au dat un ultimatum fortelor franceze sa opreasca violentele. “Opriti ostilitatile! In caz contrar sapati cu propriile maini mormintele fiilor vostri, pe care ii veti trimite in iad”, a amenintat Abdallah Al-Chinguetti, membru Al Qaida.

Drept urmare, presedintele Francois Hollande a ordonat sporirea masurilor antiteroriste in Franta. La o zi de la inceputul operatiunilor in Mali, liderul de la Palatul Elysee a aplaudat eforturilor soldatilor francezi. “Gratie curajului soldatilor nostri, am reusit sa oprim progresul adversarilor nostri si am provocat pierderi majore in randul lor. Dar misiunea noastra nu s-a terminat inca”, a spus presedintele Frantei.

“Sute de soldati francezi au fost mobilizati. Vom continua operatiunea oricat va fi necesar”, a precizat ministrul francez al Apararii.

Redobandirea integritatii teritoriale a republicii Mali este singurul obiectiv al misiunii franceze, a mai declarat Francois Hollande.

Interventia trupelor franceze este aplaudata de Marea Britanie, care a anuntat ca va trimite mijloace de transport si echipamente militare in sprijinul acestei operatiuni. Liderul armatei din Mali este recunoscator pentru ajutorul primit din partea Frantei: “Am lansat ofensivele, fara a ne astepta la niciun fel de ajutor. Ne bucuram de ajutor francez, care joaca un rol important in operatiunile aeriene”.

Si oamenii de rand din republica Mali sunt recunoscatori Frantei. Insurgentii islamisti au cucerit teritoriile din nordul tarii in luna aprilie, iar acum isi reluasera atacurile asupra sudului.

Drapelul britanic a stranit proteste violente in Irlanda de Nord... Casa Alba a respins construirea Stelei Mortii, statia de lupta din "Star Wars"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x