Antena Căutare

Alegeri in Egipt: Ascensiunea islamistilor, confirmata de rezultatele partiale

Rezultatele pentru o parte din circumscriptiile egiptene chemate la urne luni si marti confirma estimarile analistilor, potrivit carora islamistii vor castiga alegerile, anunta sambata presa egipteana, informeaza Radio France Internationale (RFI).

In orasul Port-Said, pe canalul Suez, lista coalitiei conduse de Fratii Musulmani a obtinut 32,5 la suta din voturi, cea a salafistilor Al-Nur 20,7 la suta, iar Wassat, o a treia formatiune islamista, 12,9 la suta.

Wafd (liberal) nu a obtinut decat 14 la suta din voturi, in timp ce Georges Ishaq, fondatorul miscarii Kefaya si figura istorica a contestarii regimului lui Hosni Mubarak, nu a intrat in al doilea tur.

In guvernoratul Marii Rosii, zona foarte turistica, Fraţii Musulmani au obtinut 30 la suta din voturi, de doua ori mai mult decat Blocul Egiptean, o alianta a partidelor liberale, anunta cotidianul guvernamental al-Ahram, citat de RFI.

Comisia electorala a anuntat vineri ca nu poate publica toate rezultatele acestei prime faze a alegerilor legislative, care se refera la o treime din guvernorate - intre care Cairo si Alexandria -, celelalte doua treimi urmand sa voteze in saptamanile urmatoare.

Foto: Intactimages / EPA

Pericol in Germania! 45.000 de oameni, evacuati din cauza unei bombe de 1.8 tone... Rusia, in febra alegerilor legislative. Opozitia acuza presiuni pentru fraudare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x