Antena Căutare

ALERTĂ! Atentat TERORIST produs în urmă cu puțin timp! Peste 36 de persoane sunt rănite

Anunț de ultimă oră! O persoană a murit și alte cel puțin 36 sunt rănite după ce o bombă a explodat chiar în timpul unei ceremonii importante. La locul cu pricina se aflau la momentul exploziei mii de oameni. Potrivit informațiilor ar fi vorba despre un atentat produs de cei de la gruparea teroristă Stat Islamic.

Un om a a murit şi alţi peste 30 au fost răniţi în explozia unei bombe în timpul ceremoniilor prilejuite de cea de-a 61-a aniversare a înfiinţării oraşului Isulan, în sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), atentatul este al doilea comis în regiune în mai puţin de o lună. Două alte bombe au fost descoperite şi neutralizate de echipele de deminare, potrivit biroului primarului, care a indicat un mort şi cel puţin 36 de răniţi în explozie.Atentatul s-a produs în apropierea unei pieţe de noapte şi a provocat scene de panică.

Sudul Filipinelor, arhipelag în mare majoritate catolic, este de mai multe decenii victima unei insurecţii islamiste soldate cu peste 100.000 de morţi, conform guvernului.

Preşedintele Rodrigo Duterte a decretat legea marţială în sudul ţării până la finalul anului după capturarea de către militanţi pro-SI a oraşului Marawi, arată cei de la Agerpres.

Cele două atentate comise în mai puţin de o lună s-au produs după intrarea în vigoare a unei legi care acordă o mai mare autonomie minorităţii musulmane în speranţa încheierii insurecţiei.

Inculpații care refuză să își deblocheze telefoanele, 10 ani de închisoare! Țara care a luat cea mai dură decizie în pri... Clipe de GROAZĂ la un festival stradal! O bombă ascunsă a făcut victime printre participanți, doi oameni au murit şi alt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x