Antena Căutare

Alertă medicală majoră! Un virus misterios îi șochează pe medicii chinezi! Ce simptome provoacă

Este alertă medicală în Asia! Un virus misterios ce provoacă pneumonie se răspândeşte în oraşul chinez Wuhan. Mai multe persoane au fost puse în carantină.

Alertă medicală majoră! Un virus misterios îi șochează pe medicii chinezi! Ce simptome provoacă
Ilustrație.

Aproximativ 60 de cazuri de pneumonie virală de cauză necunoscută au fost raportate în oraşul Wuhain din centrul Chinei, şapte dintre pacienţi fiind în stare critică, au anunţat autorităţile sanitare municipale într-un comunicat transmis duminică. Pacienţii au fost puşi în carantină.

Boala a izbucnit la mijlocul lui decembrie şi are ca simptome principale febră, dificultăţi în respiraţie în anumite cazuri şi leziuni invazive în ambii plămâni.

Duminică, autorităţile au transmis că nu e vorba de SARS –o boală cu simptome ca de gripă cauzate de un virus, care s-a răspândit în 37 de ţări; 774 de oameni au murit în decurs de câteva luni de epidemie, care a început în 2002) – şi nici de MERS (Middle East respiratory syndrome) sau grupă aviară.

Cazuri au început să apară de la mijlocul lunii decembrie, unii dintre pacienţi fiind angajaţi la o piaţă de fructe de mare din oraş. Presa locală a relatat că la acea piaţă – închisă de la 1 ianuarie pentru dezinfecţie – se vindeau şi animale vii, între care păsări, iepuri şi şerpi – astfel ar fi putut fi un virus transmis de la acestea.

Un specialist în boli respiratorii de la Universitatea Hong Kong crede că cel mai probabil boala este provocată de o nouă tulpină de virus, potrivit adevarul.ro.

„Ceea ce ne îngrijorează acum este dacă nu cumva acesta provine de la peştii vânduţi la piaţă”, a spus expertul în boli respiratorii David Hui Shu-cheong, care precizează că în general virusurile care provoacă boli respiratorii se transmit între oameni, depinde însă cât este de contagios.

Despre ce virus cred medicii că este vorba

Ar putea fi vorba despre patogeni ce se transmit de la animale la om precum în cazul SARS, provocat de un virus transmis de un mic mamifer sălbatic considerat o delicatesă în Asia de sud-vest sau al MERS, unde de asemenea e suspect un virus provenit de la un animal.

Acest lucru s-ar putea confirma, întrucât nu au fost identificate cazuri în care cei infectaţi au transmis virusul la cei care au intrat în contact cu ei. Cel puţin 163 de persoane care s-au aflat în contact direct cu cei îmbolnăviţi se află sub observaţie medicală.

Dacă se dovedeşte că boala e transmisibilă de la om la om, există temeri că ar putea izbucni o epidemie în contextul în care se apropie sezonul Anului Nou Lunar, când sute de milioane de chinezi călătoresc aglomeraţi în trenuri, autobuze şi avioane, iar alte milioane merg în străinătate.

Pe aeroporturile din Asia se iau măsuri preventive prin verificarea temperaturii pasagerilor la controlul de securitate. 21 de oameni din Hong Kong au prezentat febră sau alte simptome respiratorii după ce s-au întors din Wuhan, însă niciunul dintre ei nu pare a prezenta forma de pneumonie a celor îmbolnăviţi în Wuhan.

Chevron şi-a retras preventiv angajaţii din nordul Irakului, în urma uciderii de către SUA a generalului iranian Soleima... Fostul şef al alianţei Renault-Nissan Carlos Ghosn şi-a început evadarea din Japonia cu o călătorie cu trenul de mare vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x