Alertă militară. Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de scurtă acțiune!

Coreea de Nord a lansat luni mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune în apele sale teritoriale din est, a anunțat armata sud-coreeană

Coreea de Nord a lansat luni mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune în apele sale teritoriale din est, a anunțat armata sud-coreeană.

Rachetele au fost lansate la ora locală 15:19 (06:19 GMT) din apropierea orașului Hamhung și au zburat circa 200 de kilometri, înainte de a cădea în mare.

''Armata noastră urmărește îndeaproape situația și este în poziție defensivă de maximă vigilență'', se menționează într-un comunicat al Statului Major Interarme al armatei sud-coreene.

Coreea de Nord a efectuat vineri două teste balistice cu rachete cu rază medie de acțiune, într-un context marcat de tensiuni militare crescânde, după cel de-al patrulea test nuclear al Phenianului efectuat în ianuarie.

În ultimele săptămâni, regimul nord-coreean a amenințat cu lovituri nucleare Coreea de Sud și SUA, care efectuează în prezent exerciții militare comune la scară largă.

Washingtonul și Seulul au demarat discuții pentru desfășurarea în peninsulă a unui scut antirachetă THAAD (Terminal High Altitudine Area Defence System), pe care China nu vrea să-l vadă atât de aproape de teritoriul său, notează AFP citat de Agerpres.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri