Antena Căutare

Alertă! Un cutremur de 5,3 grade s-a produs în zona nucleară și tragedia a fost la un pas să se repete

Informație de ultimă oră! Specialiștii sunt în stare de alertă după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter s-a produs în această seară, la o adâncime de 50 de kilometri. 

Alertă! Un cutremur de 5,3 grade s-a produs în zona nucleară și tragedia a fost la un pas să se repete Galerie
Alertă! Un cutremur de 5,3 grade s-a produs și tragedia a fost la un pas să se repete

Informație de ultimă oră! Specialiștii sunt în stare de alertă după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter s-a produs în această seară, la o adâncime de 50 de kilometri.

Un seism cu magnitudinea preliminară de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs vineri în largul coastelor prefecturii japoneze Fukushima, a anunţat Agenţia de meteorologie din Japonia, citată de Xinhua. În urmă cu șapte ani, aici a avut loc un seism puternic urmat de valuri tsunami.

Mişcarea telurică s-a produs la ora locală 22:30, iar epicentrul a fost stabilit la o latitudine de 37,0 grade nord şi o longitudine de 141,2 grade, la 50 de kilometri adâncime.

Alertă! Un cutremur de 5,3 grade s-a produs în zona nucleară și tragedia a fost la un pas să se repete

Alertă! Un cutremur de 5,3 grade s-a produs și tragedia a fost la un pas să se repete

Nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime imediate. În urma seismului nu a fost emisă o alertă de tsunami. Situată în zona de joncţiune a patru plăci tectonice, Japonia este o ţară cu risc seismic ridicat. De asemenea, aici se regăsesc peste o sută de vulcani activi.

Circa 18.500 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un cutremur cu magnitudinea 9 şi un tsunami declanşat de acesta au devastat nord-estul Japoniei în martie 2011.

Cele două evenimente naturale de amploare au provocat cel mai grav accident atomic din istoria ţării, catastrofa de la centrala nucleară Daiichi din Fukushima.

Vladimir Putin, cu armele nucleare pregătite! „Da, va fi o catastrofă globală, o catastrofă pentru întreaga lume”... Gibraltarul poate opri Brexit-ul! Ce se va întâmpla dacă liderii europeni nu ajung la un consens...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x