Antena Căutare

Alianta condusa de Benjamin Netanyahu a castigat alegerile parlamentare din Israel

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, s-a declarat invingator in alegerile parlamentare, dupa ce mai multe sondajele efectuate la iesirea de la urne au aratat ca alianta pe care o conduce a fost preferata alegatorilor. Formatiunea ar urma sa obtina 31 de locuri din cele 120 ale parlamentului.

Surpriza alegerilor legislative ce au avut loc ieri a fost un partid de centru, Yesh Atid, format in urma cu un an de catre un jurnalist, relateaza The Guardian. Aceasta formatiunea politica a reusit sa se claseze pe locul doi, obtinand 19 locuri in parlament.

Coalitia formata de partidul condus de Netanyahu, Likud, cu partidul Israel Beiteinu, va avea 31 de parlamentari. Rezultatul alegerilor a fost unul sub asteptari pentru premierul israelian, dar ii permite, totusi, sa isi pastreze functia.

Benjamin Netanyahu si-a anuntat intentia de a forma un guvern extins si s-a adresat lui Yair Lapid, fondatorul partidului de pe locul doi, spunand: „Avem oportunitatea de a face lucruri marete impreuna”.

Foto: Intact Images

Politistii columbieni au capturat patru tone de cocaina in portul Cartagena... Cutremur puternic in Indonezia! Un mort si cel putin 15 raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x