Antena Căutare

Alte 11 arestări, în total 45, în urma ”invaziei” dejucate a Venezuelei; trei ”mercenari terorişti” prinşi într-o comunitate de descendenţi germani lângă Caracas

Unsprezece persoane prezentate drept ”teroriste” au fost arestate în ancheta cu privire la ”invazia” dejucată în Venezuela - iar numărul arestărilor a crescut astfel la 45 -, au anunţat autorităţile şi televiziunea publică venezueleană, relatează AFP.

”Alţi trei mercenari terorişti (...) au fost prinşi în Colonia Tovar", o comunitate mică de urmaşi ai unor germani în apropiere de Caracas, a anunţat duminică într-un mesaj postat pe Twitter amiralul Remigio Ceballos.

Televiziunea publică a anunţat câteva ore mai târziu arestarea altor opt ”terorişti” în statul de coastă Vargas (nord).

În total, 45 de persoane au fost arestate cu privire la presupusă implicare într-o ”invazie” care a constat într-o debarcare a unor bărbaţi la 3 şi la 4 mai la Macuto, la mai puţin de o oră distanţă de Caracas, pe coasta de la Caraibi.

La 3 mai, în timpul acestei de ”invazie”, opt persoane care participau la operaţiune au fost ucise în confruntări armate cu forţe venezuelene.

Preşedintele Nicolas Maduro a comparat acest episod cu cel din Golful Porcilor, în Cuba, în 1961.

Între persoanele arestate se află doi foşti militari americani - Luke Denman, în vârstă de 34 de ani şi Airan Berry, în vârstă de 41 de ani.

Ei au fost inculpaţi pentru ”terorism, conspiraţie, trafic de armament de război şi asociere” de răufăcători şi riscă până la 30de ani de închisoare.

De asemenea, 29 de venezuelenii au fost inculpaţi de ”înţelegere cu un Guvern străin” - şi anume cele din Statele Unite şi Columbia - şi de alte fapte, a anunţat parchetul vineri.

Potrivit Guvernului lui Maduro, planul era ca şeful statului să fie răpit, pentru a se permite astfel instalarea la putere a opozantului său Juan Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar al ţării de Statele Unite şi aproape alte 60 de ţări.

Maduro îl consideră pe preşedintele american Donald Trump drept ”comandantul-şef al operaţiunii”, iar pe Juan Guaido complicele acestuia.

Sursa : news.ro

Patru civili, inclusiv un copil, răniţi în explozii succesive într-un atac coordonat la Kabul... Cum a reușit un muncitor să infecteze peste 500 de oameni cu noul coronavirus?! Asta este adevărata putere a COVID-19: „...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x