E din nou cod roșu de vreme extremă! Alți cinci morți, în ultimele 24 de ore, în Italia: "Zburau țiglele caselor peste tot"

 

Alţi 5 oameni au murit în ultimele 24 de ore în Italia, lovită zilele acestea de ploi şi furtuni puternice. În Veneţia este, din nou, cod roşu astăzi, pentru a treia oară în decurs de o săptămână. În toată ţara, şoselele au fost blocate de copacii puşi la pământ de rafalele puternice de vânt, iar mii de oameni au rămas fără curent electric. 

Italia parcă a fost lovită de tsunami. Nicio regiune nu a fost cruţată. Vântul care a depăşit o sută de kilometri pe oră a distrus păduri, a blocat şosele şi a inundat oraşe întregi. În cele mai afectate regiuni şcolile au rămas închise toată săptămâna. Cinci oameni au murit de ieri până azi în incidente provocate de vremea extremă.

"Este un vânt cum nu am mai văzut niciodată. Zburau ţiglele caselor peste tot, se auzeau zgomote care răsunau în toată casa", povestesc oamenii. 

Regiunea Veneto rămâne şi azi sub cod roşu de furtuni. În centrul Veneţiei, inundat aproape total, turiştii au avut parte de imagini. neaşteptate. În Piaţa San Marco, o meduză albastră înota nestingherită printre picioarele trecătorilor.

Meteorologii se aşteaptă ca vremea să se îmbuneze treptat în Italia, dar asta abia de săptămâna viitoare. În Sicilia, autorităţile au făcut apel la localnici, să evite să iasă din case. În mai multe regiuni din ţară este şi alertă de inundaţii. Umflate de ploaie, mai multe râuri ameninţă zonele locuite.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI