Antena Căutare

"Am văzut un picior în fața mea și am realizat că este o bucată de trup. Restul corpului era în stânga mea". După atentate, pompierii din Paris au trăit aceleași drame ca salvatorii de la Colectiv

Francezii au grijă să facă săptămânal simulări de intervenţii. La noi se fac anual. Misiunile francezilor în urma atacurilor teroriste de la Bataclan sau Champs Elysee au fost, însă, mult peste ceea ce francezii şi-au imaginat.

Francezii au grijă să facă săptămânal simulări de intervenţii. La noi se fac anual. Misiunile francezilor în urma atacurilor teroriste de la Bataclan sau Champs Elysee au fost, însă, mult peste ceea ce francezii şi-au imaginat.

Pe13 noiembrie 2015 Parisul trecea printr-un atentat de o amploare: o serie de atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici. Generalul Philippe Boutinaud, şeful Echipajelor de Intervenţie, era de serviciu la Stad du France, unde se afla şi preşedintele Republicii.

"Ieşeam de la Stadion, când a doua explozie s-a produs şi am văzut un picior în faţa mea. Imediat am realizat că e o bucată de trup, am văzut restul corpului în stânga mea şi am înţeles atunci că avem de a face cu kamikaze".

Peste 8500 de oameni lucrează sub coordonarea generalului. În seara aceea, peste 2000 au fost chemaţi la muncă. Era nevoie de toţi pentru aplicarea planului de intervenţie deja cunoscut.

Generalul Boutinaud a văzut cu ochii lui şi sala de concerte Bataclan, unde peste 100 de oameni au fost luaţi ostatici. 80 dintre ei au murit. Printre ei şi 2 români. La intrevenţie, celula de criză s-a făcut într-un bar din spatele teatrului. Salvatorii au aşteptat la intrare ca poliţiştii să scoată victimele. Când generalul a intrat în sala de teatru, a fost marcat de aceeaşi imagine care i-a afectat şi pe pompierii noştri la Colectiv.

"Nu pot să-mi şterg din minte telefoanele mobile. ale persoanelor care muriseră. Tata, mama, iubita şi aşa mai departe.momentul acela a fost foarte greu".

În Paris, pompierii şi medicii de Urgenţă se antrenează o dată pe săptămână, model pe care ar vrea să-l urmeze şi românii.

Dubai, primul oraş din lume care are propriul font Microsoft: ”A fost un pas foarte important pentru noi"... VIDEO TERIFIANT! Un faimos solist rock a murit DE ZIUA SA, direct pe scenă! Colegii de trupă au crezut că este glumă și ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x